Recht

We zijn pas net begonnen, nou ja online dan, en de tips, adviezen, suggesties en verhalen vliegen me om de oren. Precies waarom ik dit wilde gaan doen.

Ik ga dus meteen aan de slag met het eerste wat bij me terug kwam en waarvan ik denk dat het een goed onderwerp is om aan te snijden. De juridische weg met alle obstakels en teleurstellingen.

Ons rechtssysteem kent nog steeds tekortkomingen. Dit hoor ik niet alleen van slachtoffers terug, maar ook van handhavers. Vaak zijn politie-agenten niet blij met de restricties waar ze zich aan moeten houden. Dat het onderwerp zo vaak terug komt bij het verzoek om aanpassingen van wetten, lijkt me daar een bewijs van.

Ik hoor vaker dat slachtoffers het via onofficiële weg willen (laten) oplossen. Ik begrijp dat heel goed. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en nood breekt wetten. Toch hoor ik telkens weer terug dat de juridische weg de beste is geweest. Blijf volhouden en de trots die je zult voelen, zal van zeer grote waarde zijn in jouw helingsproces.

Je wilt jouw problemen niet nog groter maken. Uiteindelijk wil je je leven oppakken en niet telkens tegengehouden worden door iets wat je impulsief hebt gedaan. Hou de eer aan jezelf en verlaag je niet naar het niveau van de dader. Blijf bij jezelf. Je bestrijdt geweld niet met geweld. En ook al geloof je me nu niet, de tijd zal komen dat je het zult zien.

Volgende week als aanvulling hierop: zelfmedicatie

Heb je een onderwerp, advies of tip die je wilt delen voor een nieuwe blog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s