Zelfmedicatie

In onze vorige blog aangaande Recht eindigde we met een vooraankondiging en tevens bruggetje naar deze blog.  Zelfmedicatie is ook geen oplossing. Het grijpen naar drugs of alcohol om het maar allemaal niet meer te voelen, is iets wat vaak terug te zien is. Jezelf verdoven om te overleven. Dat iemand anders je wilt breken, wil niet zeggen dat je jezelf kapot moet maken.

Als je het niet meer trekt en je ziet geen uitweg meer, zoek dan professionele hulp. Praat met je huisarts. Vele huisartsen werken samen met een praktijkondersteuner die eerste aanspreekpunt kan zijn. Je kunt hier je verhaal doen en deze kan jou dan doorverwijzen naar de hulpverlening die het beste bij jou past. Daarnaast kan dat gemonitord worden. Wat voor de ene een goede hulp is, kan voor de ander een frustratie zijn. Daarnaast kan geld een rol spelen bij hulpverlening. Wat valt wel onder de zorgverzekering of wat kun je betalen? Er zijn bij vele bedrijven (werk) en op scholen vertrouwenspersonen. Ook daar kun je met je verhaal terecht.

Je bent wellicht door de dader ervan overtuigd geraakt dat je er alleen voor staat en niemand je kan helpen, dat is echter niet waar. Weet dat wanneer je tegen drie mensen je verhaal doet er waarschijnlijk eentje is die zelf heeft meegemaakt wat jij meemaakt. Dat zijn immers de statistieken. Doorbreek de stilte.

Werk aan jezelf. Je weet inmiddels wellicht dat je de dader niet kunt veranderen en dat de dader niet gaat veranderen. Dat wil niet zeggen dat jij in de tussentijd niet aan jezelf kunt werken. Vergeet niet dat je in een overlevingsmodus zit en hierdoor anders handelt dan je zou doen als je “vrij” zou zijn. Je maakt daardoor ook minder goede keuzes die voor jou waarschijnlijk als enige keuze gezien worden. Schaam je daar niet voor. Je doet wat binnen je mogelijkheden ligt. Vertel je verhaal en help jezelf jou terug te vinden.

Wat is jouw manier om het vol te houden (geweest)?

Heb je een onderwerp, advies of tip die je wilt delen voor een nieuwe blog?

Een gedachte over “Zelfmedicatie”

  1. Pingback: Narcist – EsOhEs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s