Zijlijn

Naar aanleiding van het filmpje van de moeder van Jenelle (Teem Mom). De moeder van Jenelle reageert op de noodoproep van haar dochter die het internet rond ging. In deze noodoproep kun je Janelle horen die tegen de 911 telefoniste zegt dat ze mishandeld is door haar man.

Jenelle legt later uit dat er niks aan de hand was en geeft aan dat het om een misverstand ging. Zij zou ruzie hebben gemaakt met haar man en hem vervolgens zijn aangevlogen waarop hij zich zou hebben geweerd en ze samen over de grond waren gegaan. Hierbij zou ze pijn aan haar sleutelbeen hebben opgelopen.

De moeder van Jenelle gelooft de uitleg niet. Ze geeft aan zelf ooit slachtoffer te zijn geweest van partnergeweld. Ze herkent daarbij de “smoesjes” en het beschermen van de dader.

Op de vraag wat moeder gaat doen, is ze heel helder. Helemaal niks en wachten totdat Jenelle zelf met de waarheid op de proppen komt. Ontzettend moeilijk om dat te doen als je aan de zijlijn staat, maar zo effectief. Jenelle is er niet aan toe en zal haar man enkel en alleen beschermen. Pas als zij er aan toe is, dan dient er een vangnet te zijn. Moeder laat zien dat vangnet klaar te hebben en geduldig af te wachten.

Het gesprek met de moeder van Jenelle staat op onze Facebookpagina.

Wat vinden jullie van deze aanpak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s