Therapie

Wanneer je een traumatische ervaring hebt gehad, is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden om er zo mee te leren omgaan. Het een zogenaamd plekje te kunnen geven.

Mijn advies is om dat meteen aan te pakken. Het is nooit te vroeg, maar zeker ook nooit te laat. Ook al lijk je er geen last van te hebben, waarschijnlijk heb je het dan gewoon ver weggestopt en kan het zomaar weer opduiken. En meestal gebeurt dat wanneer je de rust hebt gevonden waar je zo hard naar op zoek was. En dan wil je daar niet meer mee geconfronteerd worden.

Je hebt waarschijnlijk moeite met wie je eigenlijk bent en wat je wel en niet wilt. Het is dus zeker aan te raden daar hulp bij te zoeken. Je hoeft niet je hele verhaal te doen en daarmee aan de slag te gaan, als je dat niet wilt. De zoektocht naar jezelf is ontzettend belangrijk. De kans dat je weer in een ongezonde relatie verwikkeld raakt, wordt daarmee ook aanzienlijk minder.

Bij verandering hoort uiteraard ook weerstand. Het kan zijn dat de mensen om je heen zich verzetten tegen jouw verandering. Daarom mijn advies dat meteen aan te pakken. Jouw kringetje is dan waarschijnlijk nog heel klein waardoor de kans op het verliezen van mensen om je heen ook veel kleiner is. Als je jezelf goed kent, weet je ook beter te selecteren wie je wel en niet om je heen wilt hebben.

Welke therapie heb jij gevolgd? Hoe heeft jouw omgeving daarop gereageerd? Wat adviseer je andere wel of juist niet om te doen?

Een gedachte over “Therapie”

  1. Pingback: Narcist – EsOhEs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s