“foute” man

Hoe vaak horen we vrouwen niet zeggen dat ze op een “foute” man vallen. Dat ze het stoere typetje zo geweldig vinden. Een foute man is echter iemand die echt schade kan aanbrengen. Wat zijn dan punten waar je aan kunt merken dat het de verkeerde kant op gaat? Er zijn hele lijsten van kenmerken. Deze kenmerken zijn vaak tegenpolen.

De man die heel attent is, maar de belangrijke dingen vergeet. De man die je overlaadt met cadeautjes, maar jou voor alles laat betalen. Dat kan zeer verwarrend zijn om als signaal te herkennen. Het kan ook een onterecht beeld geven, wanneer iemand oprecht attent of ongeïnteresseerd is, maar zeker geen foute man is.

Alles wat overdreven is, je een beklemmend gevoel geeft of te mooi lijkt, is een alarmbel. Niet meteen wegrennen, maar wel heel alert zijn, is het advies. Zeker als je al eens slachtoffer bent geweest van iemand die je niet goed behandelde, zul je merken dat je signalen verkeerd kunt inschatten. Toch blijft een gevoel daarin heel belangrijk.

Je zult merken dat wanneer je slachtoffer bent geweest, je gevoel vaak uitgeschakeld is. Je weet je gevoel niet meer te herkennen of te benoemen. Je komt uit een overlevingsmodus (of zit er nog in) en dat zorgt ervoor dat je emoties en gevoelens gaat uitschakelen. Het advies om eerst aan jezelf te gaan werken, is daarom heel belangrijk. Door weer te leren voelen, zul je eerder je intuïtie kunnen volgen en jezelf veilig kunnen houden. Je “nieuwe” partner krijgt dan ook een eerlijkere kans.

Wat is jouw definitie van een foute man? Waar herken je een foute man aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s