Narcist

Steeds vaker komt de term narcist naar voren wanneer er sprake is van partnergeweld. Dit is echter vaak gebasseerd op eigen beleving en niet op basis van een psychologisch onderzoek en diagnose. Dat komt wellicht omdat narcisten niet snel zien dat er iets aan hun schort en zo’n onderzoek dus ook volledig overbodig vinden.

Als je op internet zoekt op narcist dan kun je dit vinden op Wikipedia. Ik ben niet van het stellen van eigen diagnoses en denk dat het narcisme niet iets is dat standaard bij partnergeweld ondergebracht kan worden.

Vaak spelen dingen als PTSS, alcohol en drugs een grote rol. Nu is PTSS natuurlijk ook een diagnose die je niet zelf kunt vaststellen. Dus laten we het houden op trauma uit het verleden. Waarschijnlijk weet je als slachtoffer heel veel over PTSS, omdat je er zelf ook last van hebt. PTSS is behandelbaar. Daarom wederom mijn advies om tijdig therapie te gaan volgen. Voorkom daarmee Zelfmedicatie of andere zware gevolgen die de hele situatie alleen maar erger maken.

Wat is jouw ervaring met (zelf)diagnose? Wat zijn volgens jou kenmerken van een narcist?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s