#16

Ashley: “Ik weet precies wat Jourdon doormaakt. Ik heb het zelf ervaren. Tijdens onze relatie mishandelde Richard mij mentaal en fysiek. Na een uitval ging hij altijd huilen en beloofde hij beterschap. Dan nam ik hem terug en gebeurde het weer opnieuw. Richard en ik kregen op een avond ruzie. Hij trok me aan mijn haar op en gooide me in de kamer van zijn moeder waar ik de hoek van een kast raakte. Ik had een gat in mijn hoofd. Ik had geblondeerd haar en het was letterlijk rood van al het bloed. Ik moest drie dagen in het huis blijven. Hij nam mijn telefoon. Ik mocht niet weg. Ik stond een keer te koken en hij wilde ons kind niet helpen en draaide door. Hij pakte onze zoon en gooide hem zo’n 1,5 meter verderop op de bank. Hij heeft me geslagen en trok aan mijn haren. Mijn ouders grepen in. Ik was het zo zat en heb de band met hem verbroken. Mijn zoon heeft zeker misbruik gezien bij Jourdon en Richard. Mijn zoon heeft verteld dat Richard Jourdon met een bezemsteel sloeg. Mijn zoon kwam tussenbeide en z’n pa gaf hem toen een elleboogstoot. Ik vind het heel erg dat mijn zoon die mishandeling ziet. Hij moet zijn leven beteren en doen wat goed is, voor zijn zoon.”

Ashley spreekt als de ex van Richard en moeder van hun kind. Dit als aanvulling op #15. Hieruit blijkt wederom dat het geweld kan stoppen als je uit de relatie stapt. Echter stopt het geweld alleen bij jou. Dat de dader hierdoor zal veranderen is onwaarschijnlijk. Het slachtoffer zal anders zijn, maar de dader niet. De “acceptatie” van het slachtoffer zal echter wel van invloed zijn op de mate van geweld. Daarnaast moet de dader weer van voor of aan beginnen met isoleren, manipuleren en intimideren.

Het doen van aangifte is dus ook hier van grote waarde. Zeker wanneer er meerdere slachtoffers zijn, zal de strafmaat zeker aangepast worden aan het strafverleden van de dader.

Wil jij jouw verhaal ook (anoniem) doen? Stuur dan een e-mail naar info@esohes.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s