#28

Werkstraf na huiselijk geweld voor 37-jarige Groesbekenaar

ARNHEM – Een 37-jarige man uit Groesbeek is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden voor het mishandelen en bedreigen van zijn vrouw in Nijmegen.

Hij komt gedurende een proeftijd van drie jaar onder toezicht van de reclassering en moet doorgaan met de therapie die hij al volgt.

Buren sloegen alarm

Buren sloegen in augustus vorig jaar alarm. Ze hadden al vaker lawaai gehoord, maar nu werd het ze te gortig. Niet alleen hoorden ze hoe de bewoner tekeer ging tegen zijn vrouw, maar ook hoe hij haar achtjarige zoontje uitschold.

De politie kwam aan de deur en na doorvragen vertelde de vrouw dat haar man haar al sinds april 2017 regelmatig mishandelde. In mei vorig jaar liep ze door zijn toedoen een gebroken oogkas op.

Het geweld werd steeds erger. Die dag in augustus riep hij dat hij haar nek wilde doorsnijden, dat hij haar in brand wilde steken en dat hij haar ouders zou vermoorden als ze daar heen ging.

Als een beest tekeer gegaan

Inmiddels zijn ze gescheiden en is de man, bij wie een persoonlijkheidsstoornis is geconstateerd, in behandeling gegaan. “Ik ben als een beest tekeer gegaan”, zei hij op de zitting twee weken geleden. Niet alleen richting zijn vrouw, maar ook naar haar kind. Hij schold het jongetje uit, vernederde hem en dreigde hem te slaan.

Hij weet zijn gedrag aan spanningen die op waren gelopen nadat hij en zijn vrouw nog een kindje hadden gekregen en hij langdurig in de ziektewet was geraakt.

“Ik ben blij dat de buren de politie hebben gebeld”, zei de officier van justitie op de zitting. “Mogelijk was er geen einde aan gekomen als ze dat niet hadden gedaan.”

Gedeeld van: De Gelderlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s