#59

Mishandeling met schroevendraaier: 14 jaar geëist

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 – 15:20

Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van veertien jaar geëist. Hij wordt verdacht van een geweldincident in Arnhem, waarbij hij zijn ex en haar ouders met een schroevendraaier heeft mishandeld.

Eerder werd de Limburger veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de Mookenaar gingen in hoger beroep.

Lees ook: Negen jaar cel voor poging tot moord met schroevendraaier

Schroevendraaier
De 42-jarige man heeft het drietal in 2018 op 9 februari in een woning aan de Arnhemse Gemertstraat mishandeld met een schroevendraaier. Een maand daarvoor had hij aangekondigd dat hij zijn ex en zijn schoonfamilie wilde vermoorden. Een kind, dat tijdens de mishandeling aanwezig was in de woning, heeft moeten toekijken hoe hun moeder, opa en oma door hun vader werden toegetakeld.

Wrang
En het gegeven dat het destijds 8-jarige kind dat in zijn eigen huis heeft moeten zien, maakt het volgens de advocaat-generaal extra wrang. “Dat is juist een plek waar mensen zich veilig moeten voelen”, zegt hij. “Verdachte heeft gewelddadig gehandeld voor de ogen van zijn eigen zoon. En hij heeft nimmer verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen.”

Lees ook: Mookenaar ontkent moordpoging met schroevendraaier

Forse gevangenisstraf
De Mookenaar zou zijn slachtoffers zo’n veertig keer hebben gestoken. Volgens de advocaat-generaal kunnen ze van geluk spreken dat ze nog leven. “Naast de fysieke littekens, hebben deze mensen littekens voor de rest van hun leven”, zegt hij. De eis in hoger beroep is dan ook een stuk hoger dan de oorspronkelijke veroordeling. “Wij vinden dat in zo’n geval niet kan worden volstaan met een gevangenisstraf van negen jaar.”

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

Gedeeld van: 1limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: