#47

Nederlander opgepakt in Indonesië: wurgde ex omdat ze tv-kijken verstoorde met gesnurk

Bron © AD

AFBEELDING: GETTY IMAGES

Een 56-jarige Nederlander is in Oost-Java gearresteerd in verband met de moord op zijn Indonesische ex-vrouw (42). Die wurgde hij met een USB-kabel omdat ze naast hem in slaap was gevallen en snurkte.

Dat irriteerde de man omdat hij televisie keek, verklaarde de politie tijdens een persconferentie. De moord vond zondagnacht plaats in de woning van de Nederlander in de stad Banyuwangi. De vrouw lag links van de vijftiger te slapen. Onduidelijk is of ze op een bank lag of in een bed vlakbij. Haar lichaam werd in ieder geval gevonden in bed.

Omstreeks half drie stoorde haar gesnurk de Nederlander dusdanig dat hij haar probeerde wakker te maken. Dit met de bedoeling dat ze van slaaphouding zou veranderen – de vrouw lag op haar rug – en zou stoppen met snurken. Toen dat niet lukte, werd de man zo boos dat hij een usb-kabel pakte, die om haar hals legde en van achteren aansnoerde.

Geld

De verdachte, die een bekentenis aflegde, handelde volgens de politie onder invloed van alcohol en medicijnen (tegen nierstenen) én uit frustratie. ,,Hij was al boos op haar omdat ze vaak geld van hem leende maar niet terugbetaalde. Als hij dan naar haar toe ging om de bedragen op te eisen, draaide het telkens uit op ruzie’’, tekende nieuwszender Detiknews dinsdag op uit de mond van politiechef Arman Asmara Syarifuddin.

De zaak kwam aan het licht toen de Nederlander buren vroeg om hem naar het ziekenhuis te brengen voor behandeling. Onderweg bekende hij zijn daad, aldus de politie. De man was naar eigen zeggen sinds 2016 gescheiden van zijn vrouw.

Op beelden van de persconferentie is de Nederlander te zien in oranje gevangenisplunje en met een bivakmuts. Naast hem staan twee zwaarbewapende politieagenten met kogelvrije vesten. Op de voorgrond staat de politiechef met een microfoon. Hij draagt witte latexhandschoenen. Dit vanwege het bewijsmateriaal op de tafel voor hem. Daarop zijn twee lege plastic colaflessen te zien, twee kleinere flesjes, mobieltjes, een zak met kleding en eentje met bebloed beddengoed én de zwarte usb-kabel.

Door Caspar Naber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s