#51

Buurt reageert geschokt op doodgestoken vrouw (32) in Rozenburg, moeder van vier kinderen

UPDATE/ VIDEODe buren van de vrijdagavond doodgestoken vrouw (32) in Rozenburg reageren een dag later geschokt op het incident. De vrouw laat vier kinderen achter. Een 33-jarige Rotterdammer, die in de bewuste woning aan de Grote Stern aanwezig was, is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.

Hulpdiensten kwamen kort voor elf uur ter plaatse na de melding van huiselijk geweld. In een woning op de eerste verdieping troffen zij de vrouw zwaargewond aan. Er werd direct gestart met reanimatie, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

 

Volgens een buurvrouw had de vrouw vier kinderen; drie jongens en een meisje. Of zij getuige zijn geweest van de steekpartij is niet bekend. Betrokkenen melden dat zij lagen te slapen toen hun moeder werd neergestoken. De verdachte zou de vader zijn van twee van haar kinderen. De politie kan en wil dit vooralsnog niet bevestigen. Er wordt onderzocht wat er aan de steekpartij vooraf is gegaan en welke relatie de man en vrouw hadden. ,,Maar de vier kinderen zijn veilig ondergebracht”, aldus een woordvoerder.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ambulances spoedden zich vrijdagavond laat naar de woning aan de Grote Stern in Rozenburg. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

Ambulances spoedden zich vrijdagavond laat naar de woning aan de Grote Stern in Rozenburg. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. © Media TV

De buurvrouw had weinig contact met het gezin. ,,Ze woonden hier pas een paar maanden”, vertelt ze. ,,Wel zag ik haar geregeld met haar kinderen naar school of zwemles gaan. Ik heb ook wel eens een man gezien. Of dat dezelfde man is die is aangehouden, weet ik niet. Ik heb nooit iets van een ruzie of iets dergelijks gehoord, ook niet gisteravond. Ik hoorde alleen ineens heel veel lawaai en sirenes, maar toen was het dus al gebeurd.”

Een andere buurvrouw is geschokt door het incident: ,,Ik wist wie het was, maar omdat ze hier nog niet lang woonden was het er nog niet van gekomen contact te leggen. Ze kwam heel rustig op mij over. Haar oudste zoon zag ik gisteravond nog lopen. Ik vind het verschrikkelijk voor hen, want die kinderen moeten nu verder zonder moeder.”

Een vrouw die tegenover het appartementencomplex woont aan de andere kant van de straat, vertelt hoe de kinderen vaak aan het spelen waren in de speeltuin bij haar voor de deur. ,,De jongste is zo’n lekker mannetje, die komt altijd even naar me toe. De kinderen zijn ook gek van mijn hond, die willen ze altijd even aaien.”

Contact met hun moeder, had ze niet veel. ,,Ik weet dat ze Dienke heet. Het leek mij een spontane vrouw, ze zei in elk geval altijd vriendelijk gedag. Ik heb haar maar twee keer in het bijzijn van een man gezien. Of dat haar vriend of ex-vriend was, weet ik niet.”

De vrouw is het achttiende slachtoffer van dodelijk geweld in de Rotterdamse regio dit jaar en de tweede Rozenburger in een week tijd die door een misdrijf om het leven kwam. Robby Klomp (44) uit Rozenburg werd in de nacht van maandag op dinsdag in Spijkenisse doodgestoken toen hij zijn vriend wilde helpen. Van de achttien doden die dit jaar in de regio vielen door een misdrijf, kwamen er tien door messteken om het leven.

Rozenburg ligt midden in de Rotterdamse haven en hoort bij de gemeente Rotterdam. Het telt zo’n 12.000 inwoners.

Hulpdiensten ter plekke.

Hulpdiensten ter plekke. © Media TVGedeeld van Ad.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s