#71

JAN WERD MISHANDELD DOOR ZIJN VROUW: ‘IK SCHAAMDE ME ROT’

Zes jaar lang werd Jan (52) mishandeld door de moeder van zijn twee dochters. ‘Als ik niet meteen uitvoerde wat ze me opdroeg, werd ik bont en blauw geslagen.’

“Als ik niet was gevlucht had ze me doodgeslagen”, vertelt Jan tegen LINDA.nl.

HUISELIJK GEWELD

Huiselijk geweld komt binnen alle lagen van de bevolking voor, zowel bij mannen als vrouwen. Jan is een van de één miljoen mensen die te maken kreeg met huiselijk geweld.

KNOP OM

Jan ontmoette zijn vrouw in 2009 via een datingsite. Twee jaar later gaf hij haar het ja-woord en kregen ze hun oudste dochter. “Achteraf denk ik dat mijn ex borderline heeft. Er was geen peil op haar gedrag te trekken. Het ene moment hadden we nog een leuk gesprek, het andere moment bedreigde ze me met een mes. Ik werd doodsbang voor haar.”

BROER

Niemand wist van zijn situatie af, vertelt Jan. “Alleen mijn oudere broer. Verder wist niemand van mijn thuissituatie. Ik schaamde me rot dat ik werd geslagen. Daarbij had ik een eenmanszaak, dus ik hoefde voor niemand mijn blauwe plekken te verschuilen. Mijn broer heeft me wel meerdere malen geadviseerd om te vertrekken, maar ik wilde mijn gezin redden. Mijn dochters hadden niet om deze situatie gevraagd.”

Naarmate de tijd verstreek bleek de situatie niet te redden. “In mei 2018 escaleerde het zo dat ik in het bijzijn van mijn dochters (7 en 8) met stukken laminaat en stofzuigerslangen tot bloedens toe werd geslagen. Ik kon niet anders dan vluchten en de politie inschakelen. Als ik niet was gevlucht had ze me doodgeslagen.”

De twee gingen uit elkaar, maar daarmee was de zaak nog niet voorbij. “Vorig jaar oktober zocht ze me toch op. Ze stak meerdere malen met een mes op me in. Gelukkig was de zoon van mijn nieuwe vrouw ook ter plaatse. Hij heeft mijn ex van me af kunnen trekken. Zonder hem had ik dit verhaal misschien niet kunnen vertellen.”

CONTACTVERBOD

De mishandelingen hebben nog altijd grote gevolgen. “Ik heb lang gedaan alsof er niks aan de hand was, maar de beelden bleven zich afspelen in mijn hoofd. Inmiddels ben ik gediagnostiseerd met PTSS. Gelukkig gaat het iedere keer een beetje beter.” Daarnaast hoeft Jan niet meer te vrezen voor zijn ex. Zij heeft afgelopen januari een contactverbod opgelegd gekregen. “Mijn dochters komen om de veertien dagen een weekend bij mij. Ze lopen dan zelf van de auto van mijn ex naar mijn voordeur. Het is niet ideaal, maar stukken beter dan het was. Ik zie eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel.’

Gedeeld van: Linda.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s