Ervaringsverhalen

#72

DAAN (33) MISHANDELDE HAAR VRIEND: ‘HIJ SLOEG NOOIT TERUG, WAT EEN WATJE’

Dat Daan nooit zo’n slappeling als haar moeder zou worden wist ze altijd al. Maar dat ze net als haar vader haar partner zou gaan slaan, was ook niet de bedoeling.

‘Een vriendin zei eens: ‘Volgens mij heb je borderline, jij bent zo extreem”, vertelt Daan in LINDA.189 ‘MAMA IS DE BAAS’.

Auteur: Lydia van der Weide

DAAN EN DAVID

Daan was een avond met collega’s bier aan het drinken en kwam rond half tien thuis. Haar vriend David had toen al drie keer geappt waar ze bleef. ‘De drank was niet goed gevallen op m’n nuchtere maag’, geeft ze toe. ‘We kregen een discussie, tot David op een gegeven moment naar bed wilde. Dat deed hij nou altijd: ruzie zoeken, en als hij me dan over de zeik had, weglopen.’

Ze achtervolgde hem naar de badkamer, waar hij haar bleef negeren. ‘Toen hij weer wegliep, siste hij nog wel even ‘kutwijf’. Ik raakte hem net naast zijn slaap, met onze Google Home, die op het nachtkastje stond. Toen hij begon te bloeden, schrok ik daar net zo van als hij. Ik begon te huilen, David liep vloekend weg met zijn hand tegen zijn hoofd.’

Lees ook
Jan werd mishandeld door zijn vrouw: ‘Ik schaamde me rot’

‘WATJE’

David vertrok kort daarna naar buiten en Daan kroop overstuur in bed. ‘Ik rolde me op en viel in slaap, maar schrok niet veel later wakker door de bel. Er stond politie voor de deur. Paniek kneep mijn keel dicht. David zou toch niet verongelukt zijn? Maar toen haalden ze handboeien tevoorschijn.’

Daan viel David wel vaker aan. ‘Meestal wist hij me af te weren, maar ik had hem meerdere keren een dikke lip of blauw oog bezorgd, zeker toen ik ontdekte dat ik meer succes had als ik met dingen gooide.’ Na afloop had ze altijd spijt. ‘Nee, hij heeft nooit teruggeslagen, goddank; al vond ik hem daarom in mijn hart ook een beetje een watje.’

Benieuwd naar het hele verhaal van Daan en David? LINDA.189 ‘MAMA IS DE BAAS’ ligt sinds woensdag 18 maart in de winkel en bestel je hier.

Gedeeld van: Linda.nl

#71

JAN WERD MISHANDELD DOOR ZIJN VROUW: ‘IK SCHAAMDE ME ROT’

Zes jaar lang werd Jan (52) mishandeld door de moeder van zijn twee dochters. ‘Als ik niet meteen uitvoerde wat ze me opdroeg, werd ik bont en blauw geslagen.’

“Als ik niet was gevlucht had ze me doodgeslagen”, vertelt Jan tegen LINDA.nl.

HUISELIJK GEWELD

Huiselijk geweld komt binnen alle lagen van de bevolking voor, zowel bij mannen als vrouwen. Jan is een van de één miljoen mensen die te maken kreeg met huiselijk geweld.

KNOP OM

Jan ontmoette zijn vrouw in 2009 via een datingsite. Twee jaar later gaf hij haar het ja-woord en kregen ze hun oudste dochter. “Achteraf denk ik dat mijn ex borderline heeft. Er was geen peil op haar gedrag te trekken. Het ene moment hadden we nog een leuk gesprek, het andere moment bedreigde ze me met een mes. Ik werd doodsbang voor haar.”

BROER

Niemand wist van zijn situatie af, vertelt Jan. “Alleen mijn oudere broer. Verder wist niemand van mijn thuissituatie. Ik schaamde me rot dat ik werd geslagen. Daarbij had ik een eenmanszaak, dus ik hoefde voor niemand mijn blauwe plekken te verschuilen. Mijn broer heeft me wel meerdere malen geadviseerd om te vertrekken, maar ik wilde mijn gezin redden. Mijn dochters hadden niet om deze situatie gevraagd.”

Naarmate de tijd verstreek bleek de situatie niet te redden. “In mei 2018 escaleerde het zo dat ik in het bijzijn van mijn dochters (7 en 8) met stukken laminaat en stofzuigerslangen tot bloedens toe werd geslagen. Ik kon niet anders dan vluchten en de politie inschakelen. Als ik niet was gevlucht had ze me doodgeslagen.”

De twee gingen uit elkaar, maar daarmee was de zaak nog niet voorbij. “Vorig jaar oktober zocht ze me toch op. Ze stak meerdere malen met een mes op me in. Gelukkig was de zoon van mijn nieuwe vrouw ook ter plaatse. Hij heeft mijn ex van me af kunnen trekken. Zonder hem had ik dit verhaal misschien niet kunnen vertellen.”

CONTACTVERBOD

De mishandelingen hebben nog altijd grote gevolgen. “Ik heb lang gedaan alsof er niks aan de hand was, maar de beelden bleven zich afspelen in mijn hoofd. Inmiddels ben ik gediagnostiseerd met PTSS. Gelukkig gaat het iedere keer een beetje beter.” Daarnaast hoeft Jan niet meer te vrezen voor zijn ex. Zij heeft afgelopen januari een contactverbod opgelegd gekregen. “Mijn dochters komen om de veertien dagen een weekend bij mij. Ze lopen dan zelf van de auto van mijn ex naar mijn voordeur. Het is niet ideaal, maar stukken beter dan het was. Ik zie eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel.’

Gedeeld van: Linda.nl

#70

#69

Limburger vast in Spanje voor langdurig stalken Spaanse vrouw

De Spaanse politie heeft de Limburger opgepakt. Foto ter illustratie. AFBEELDING: AFP

Een man uit Weert is veroordeeld in Spanje voor het stalken van een vrouw. De 43-jarige Limburger trok rond met zijn auto door het Zuid-Europese land en liep daar de vrouw tegen het lijf. Het werd een obsessie voor hem. Meerdere waarschuwingen en contactverboden hielpen niet. Nu moet de Limburger de Spaanse cel in, meldt de Spaanse krant El Norte de Castilla.

Samen met zijn hond bivakkeerde de man sinds mei vorig jaar in zijn auto in het plaatsje Palencia, een klein stadje zo’n 250 kilometer ten noorden van Madrid. De man ontmoette er een vrouw die hij Elena noemt. Ze kwamen elkaar tegen bij het uitlaten van de honden. Na een gesprek raakte de Weertenaar geobsedeerd door de vrouw en begon haar te stalken. Hij viel haar per telefoon lastig, belde haar tientallen keren en stuurde haar honderden sms’jes.

Incident

De Spaanse krant sprak de Limburger al eerder, hij was in het kleine plaatsje opgevallen door een klein opstootje tijdens een muziekfestival. Voor het incident tijdens het festival kreeg hij na zijn arrestatie een boete. Maar daar hield de overlast die de man veroorzaakte in het stadje niet op, vooral niet voor de vrouw waar hij zijn pijlen op gericht heeft.

Op zijn Facebookpagina schrijft de man meerdere berichten aan haar in een poging de vrouw het hof te maken. Zo laat hij in een bericht weten dat de vrouw veel voor hem betekent. ‘Ondanks slechts enkele gesprekjes heeft ze veel indruk gemaakt’, schrijft hij. In een ander bericht wenst hij haar een fijne nachtrust. ‘Droom zacht, lieve schat, ik denk dat je dit bericht binnenkort wel te lezen krijgt’, schrijft de man die zijn bericht afsluit met een oproep aan de vrouw om contact met hem op te nemen.

Contactverbod

Maar de man liet het niet bij Facebookberichten. Hij negeerde meerdere contactverboden, waarin stond dat hij niet dichter dan driehonderd meter van de vrouw mocht komen. Ook haar huis en werk werden verboden terrein. De politie heeft hem tevens een verbod voor de hele stad Palencia gegeven.

In december werd hij opgepakt omdat hij de verboden schond. De politie besloot hem na enige tijd weer vrij te laten, op voorwaarde dat hij zo snel mogelijk uit Palencia vertrok. Slechts enkele dagen later verscheen hij echter alweer in het plaatsje en begon hij de vrouw opnieuw te stalken. Begin deze maand belde hij haar in twee dagen tijd tien keer en stuurde hij haar zo’n honderd berichten. Het slachtoffer diende meerdere klachten in bij de politie, die hem opnieuw arresteerde. Dit keer komt de Limburger er niet vanaf met een waarschuwing of geldboete. Hij gaat volgens de Spaanse krant voor een ‘langdurige misdaad’ de cel in, hoelang is nog niet bekend.

Door William van Houte

#68

Familiedrama schokt Australië: bekende rugbyspeler (42) steekt vrouw en kinderen in brand

Bron © AD

Hannah Baxter en haar kinderen. Ze overleefden het drama niet. AFBEELDING: FACEBOOK

Australië is sinds woensdagochtend in de ban van een familiedrama. Rowan Baxter, een voormalige rugbyprof, heeft zijn vrouw en drie kinderen om het leven gebracht door de auto van zijn gezin in brand te steken. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven.

Minister-president Scott Morisson reageerde geschokt op de gebeurtenissen. ,,Mijn hart gaat uit naar de families en de gemeenschap die deze tragische tijd doormaken en de hulpverleners die geconfronteerd werden met afschuwelijke beelden.”

De 42-jarige Baxter is een voormalig speler van de New Zealand Warriors die jarenlang op hoog niveau speelde in de National Rugby League, de beste divisie voor rugbyteams uit Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens internationale media was hij verantwoordelijk voor de dood van zijn gezin en maakte hij na zijn daad een einde aan zijn leven. De Australiër overgooide de auto waarin zijn gezin zat met benzine en stak deze vervolgens in brand. Daarna bracht hij zichzelf met messteken om het leven.

De politie bevestigde dat ze woensdagochtend naar een autobrand werd geroepen en dat ze ter plekke de lichamen van drie kinderen van drie, vier en zes jaar aantrof. De moeder van de kinderen, Hannah Baxter, leefde nog en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze later aan haar verwondingen.

‘Dit is de ergste zaak’

ABC Australia meldt op basis van politiebronnen dat de vrouw nog uit de auto was gesprongen en schreeuwde dat Baxter benzine over haar had gegoten. Mark Thompson, rechercheur bij de politie, wilde dat niet bevestigen, maar reageerde na afloop zeer aangedaan. ,,Ik heb in mijn carrière heel wat gruwelijke dingen gezien, maar dit was een van de ergste zaken die ik heb gedaan.”

Rowan Baxter en zijn vrouw waren bekenden in de Australische sportwereld en bestierden samen een fitnessbedrijf, gevestigd in Brisbane. Na zijn carrière werkte Baxter als fitnesscoach voor diverse sportclubs in heel het land. Het paar was naar verluidt eind vorig jaar gescheiden. Ze waren de laatste maanden intensief bezig met het regelen van de voogdij over de kinderen.

Afschuw

Vanuit de sportwereld werd vol afschuw op het familiedrama gereageerd. ‘Hannah Baxter en haar drie jonge kinderen stierven vandaag op de meest verachtelijke manier’, schreef voormalig Olympisch wielrenner Tracy Gaudry. ‘Ze hadden veilig moeten zijn. Laten we rouwen om verloren levens en denken aan hun familie en vrienden.’ De Australische dichter Rob Scott vulde aan: ‘Weer een week waarin een man zijn vrouw en gezin vernietigt. Australië, we moeten praten.’

De sterfgevallen vallen in een tijd met een steeds volhardend debat over spraakmakende moorden en toenemend huiselijk geweld in Australië. Volgens White Ribbon Australia, een belangenorganisatie die opkomt voor de veiligheid van vrouwen, wordt gemiddeld één vrouw per week vermoord in Australië door een huidige of voormalige mannelijke partner.

Gedeeld van: Limburger.nl

#67

A Hollywood Sex Therapist Plunged To Her Death And Her Ex-Boyfriend Has Been Arrested For Murder

Amie Harwick’s roommate told police her ex-boyfriend was assaulting her. She was found after falling from a third-floor balcony.

Posted on February 17, 2020, at 1:23 p.m. ET

Paul Archuleta / Getty Images

Amie Harwick in 2016

Amie Harwick, a high-profile sex and relationship therapist in Hollywood, plunged to her death during a struggle with her ex-boyfriend, the Los Angeles Police Department said.

Authorities arrested 41-year-old Gareth Pursehouse for murder on Saturday afternoon.

Harwick, once a Playboy model, wrote a book titled The New Sex Bible for Womenand appeared as an expert on the subject matter in the documentary Addicted to Sexting. She made headlines when she got engaged to actor and Price Is Righthost Drew Carey in 2018.

Officers responded to a call at 1:16 a.m. Saturday of a “woman screaming” and were met on the street by her roommate, who police said “informed officers that the victim was being assaulted inside of her residence.”

“The roommate had jumped a wall and went to neighboring residences to call for help,” the LAPD said.

The officers found Harwick on the ground beneath a third-floor balcony with injuries that she likely sustained from the fall. She later died in the hospital, the LAPD said.

Police found evidence that the suspect likely forced his way into Harwick’s apartment, that there was a struggle, and that he left the scene afterward.

Detectives had also learned that Harwick had said she was afraid of her ex-boyfriend and that she had filed a restraining order against him, police said. The restraining order had expired and she had seen him two weeks before to the incident.

Pursehouse has been booked on $2 million bail. It was unclear if he had a lawyer.

Gedeeld van: Buzzfeednews.com

 

#65

Vrouw in woning om het leven gebracht, verdachte aangehouden

In een woning in Bunde is vrijdag een hoogbejaarde vrouw om het leven gebracht. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.

 

De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangehouden man is bij de bewuste woning gearresteerd. Hij is ook de persoon die melding maakte van de vondst van de vrouw.

Reanimatie

De vrouw werd even voor kwart voor vijf in de woning aan de Pletsstraat aangetroffen. Medewerkers van de ambulancedienst hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren.

De omgeving van het huis is afgezet. In en rondom de woning hebben medewerkers van de Forensische Opsporing technisch onderzoek verricht.

Vrouw in woning om het leven gebracht, verdachte aangehouden
De woning waar de hoogbejaarde vrouw om het leven is gebracht, is afgezet. FOTO: DE LIMBURGER

De politie tast nog in het duister over de achtergrond van het misdrijf. De identiteit van het slachtoffer en de dader zijn nog niet vrijgegeven.

Evenmin is duidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen. De politie doet nog onderzoek naar de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer. Daarvoor worden ook buurtbewoners ondervraagd.

 

Gedeeld van: Limburger.nl

#64

Politie trof moeder zwaargewond aan

Mishandelde vrouw (26) overleden na slaande ruzie met partner

ROTTERDAM – Een 26-jarige vrouw uit Rotterdam, die zaterdag zwaargewond raakte tijdens een ruzie met haar 29-jarige partner, is maandag overleden aan haar verwondingen. Dat laat de politie desgevraagd weten.

Agenten troffen de gewonde vrouw en haar kinderen in huis aan. 

De ruzie vond zaterdag plaats in een huis aan de Schammenkamp in Rotterdam. Buren belden de politie vlak voor middernacht. Agenten troffen de gewonde vrouw en haar kinderen aan. Ze werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. In de nacht van zaterdag op zondag meldde de verdachte zich op het politiebureau en werd hij opgepakt.

De kinderen zijn ongedeerd gebleven.

Gedeeld van: Telegraaf.nl

Schammenkamp in Rotterdam.

Schammenkamp in Rotterdam. © MediaTV

Buurt geschokt na fatale mishandeling moeder: ‘Afschuwelijk voor de kinderen’

UPDATEDe 26-jarige vrouw uit Rotterdam, die zaterdag zwaargewond raakte tijdens een ruzie met haar 29-jarige partner, is maandag in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. De vrouw is het eerste slachtoffer van dodelijk geweld dit jaar in Rotterdam.

De ruzie vond zaterdagavond plaats in een huis aan de Schammenkamp in Rotterdam-Charlois. De kinderen van de vrouw waren getuige van wat zich daar heeft afgespeeld. Buren seinden de politie net voor middernacht in over de ruzie die er plaatsvond.

Agenten troffen de gewonde vrouw en haar kinderen aan, maar de man die haar had toegetakeld bleek er vandoor te zijn gegaan. De vrouw werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Later in de nacht meldde de verdachte zich op het politiebureau en werd hij onmiddellijk aangehouden. De politie meldt dat de man de partner van de zwaargewonde vrouw is. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, laat de politie ‘omwille van de privacy’ in het midden.

Kinderen

De kinderen zijn ongedeerd gebleven. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Buren van het gezin reageren geschokt op het overlijden van de vrouw. ,,Ik heb er de nacht zelf niks van meegekregen, maar hoorde er pas de volgende dag van’’, zegt een buurvrouw. ,,Dat ze is overleden is verschrikkelijk nieuws. Hier ben ik wel even van ondersteboven.’’

Dat ze is overleden is verschrik­ke­lijk nieuws. Hier ben ik wel even van onderstebo­ven

Buren van het gezin

,,Een lief vrouwtje met twee, of drie kleine kinderen’’, omschrijft een andere buurvrouw het slachtoffer. ,,Ze was zwaar mishandeld heb ik gehoord. Als je overlijdt door klappen en schoppen die je krijgt, dan moet de ander als een beest tekeer zijn gegaan. Afschuwelijk dit. Helemaal voor de kinderen. Die zijn er getuige van geweest.’’

Gedeeld van Telegraaf.nl

#63

Survivor Story: He Repeatedly Broke into Her House to Watch Her Sleep at Night

Submitted by: *Gina, Survivor

According to the Stalking Resource Center, stalking is commonly linked to intimate partner violence. Approximately 60% of female stalking victims and 45% of male victims reported being stalked by someone they were currently seeing or had dated in the past. Because stalking is used as a tool of control or to discourage the victim from making multiple attempts to leave, it is also common for it to begin while the victim is still with the abuser. This makes it particularly difficult for the victim to exit.

After a victim does leave, abusers often continue stalking to intimidate them and maintain control over their lives. The father of Gina’s second child was arrested multiple times during their relationship. Following a violent attack where he threatened to kill her while she was on the phone with 911, Gina moved out. He reacted by breaking into her house to watch her sleep at night and raised false allegations, causing her to temporarily lose her children. Find out what happened when Gina decided to fight back.

Gina’s first abusive relationship happened when she was 19 years old. The man who abused her was ten years older than she was. He was alcoholic and abused Gina verbally, physically, and financially. Around the time she found she was pregnant with their son, he started hitting and choking her.

He was arrested on many occasions, but he made Gina tell everyone that she was bipolar and exaggerated everything that happened. One time when she was six months pregnant, they were fighting. During the argument, it turned physical. He bent her arm behind her back, told her that he was going to break it, and then put a gun to her head.

After an assault that led to an emergency hospital visit, Gina moved out. The man who abused her responded by breaking into her house to watch her sleep.

Gina managed to call 911, but he thought it was only a friend. While she was still on the phone with the dispatcher, he yelled into the phone that he was going to kill her. He then threw her to the floor and started kicking her in the back.

Andrea started bleeding and feared that she was losing her baby. He rushed her to hospital, but when they got there, he would not let her talk to the nurse. Instead, he made up a story about what happened, denying her an opportunity to say anything. When they got home, the door had been kicked in by the police. They were dispatched following the 911 call and were trying to find her, but he and Gina were at the hospital when the police came. He beat her again after they got home as punishment for the door being broken.

Shortly after this assault, Gina moved out but continued to date him. They lived separately, but the abuse continued when they spent time together. Soon, she was able to buy her first house. He was so jealous and angry over her being on her own that he started stalking her at night.

He would come over after she went to bed, remove the glass from the back door so he could unlock it, and let himself in. After he was inside, he would sit at the end of her bed and watch her sleep. Gina found out two months after it started happening when her neighbor told her that his car was always there.

When her stalker made false allegations against Gina stating she was hurting her children, they were taken away, and she attempted suicide.

Unaware of what had been happening, she told the neighbor that he never stayed overnight. Gina decided to install a security system and ending up recording footage of him trying to get into her house. This went on until her son was two years old.

“I lost both of my children for about four months because he said that I had threatened to hurt them. When my children were taken away, I attempted suicide. I was lost, and I didn’t know what to do or why it was happening to me.

“He repeatedly violated the protective order. Finally, I found the strength to document the stalking by using cameras to record activity at the front and back of the house. I also recorded phone calls and saved the text messages he sent.

“This helped me get my kids back, but it didn’t end the drama. He continued to threaten me and constantly made false accusations about me. Attempting to co-parent with him was difficult, but my son finally turned 18 this past year.

“That was just the start of domestic violence for me. Two marriages that followed were also violent, and I almost didn’t survive one of them. I was quick to get out of both.”

*Name has been changed to protect survivor’s identity.

 

Gedeeld van: BTSADV